Strikwerda Traint! ontwikkelt en voert in house-trainingen uit (dus geen 'open inschrijf' trainingen). Daarnaast is ondersteuning in de gastvrijheid op interim basis ook een hele goede optie. Zonder of in combinatie met trainingen. Vraag ons a.u.b. naar de mogelijkheden hierin.
Houdt het jou al een tijdje bezig wat nu jouw talenten en jouw grootste kracht is op jouw werk?
Een heel ruim begrip. Hoe beleeft de gast/bezoeker/klant jullie welkom?
Als je gaat inzoomen: in welk concreet gedrag vertaalt zich gastvrijheid? En hoe gastvrij is de omgeving, de materialen, de aankleding, de processen? Helpt het beleid en het leiderschap jou in het gastvrij zijn? Hier gaan we naar op zoek in deze training.
Als receptionist(e) (en/of gastvrouw/heer) ben je verantwoordelijk voor de klantontvangst en begeleiding van jullie klanten! Hoe warmer en enthousiaster dit welkom, hoe blijer jullie klanten zullen zijn, hoe meer jullie het verschil kunnen maken als organisatie. Dit geldt evenzeer voor jullie telefonist(e) want een welkome klantbeleving over de telefoon is heel goed mogelijk.
Herken je zo'n situatie dat je een verzoek van iemand krijgt en dat je daar eigenlijk NEE tegen wil zeggen omdat je echt niet kunt. En dan hoor je jezelf toch wéér JA zeggen want je wil natuurlijk niet dat jullie onenigheid krijgen. In deze training leer je een verzoek op een besliste en vriendelijke manier te weigeren. Waarbij de relatie tussen jou en de ander goed blijft.
Een collega of je partner iets vertellen wat jij graag anders ziet, zonder dat diegene jou kielhaalt? Hoe zorg je ervoor dat de ander jouw kritiek/aanwijzing begrijpt, hier niet kwaad over wordt en zich niet gaat verdedigen.
"Hoe komt het toch dat mensen zo af en toe een rode lap voor ogen hebben of geïrriteerd reageren op wat ik zeg?" De kracht van positieve woorden en benadering is direct zichtbaar door de reactie die je er op krijgt. Let maar op!
"Geïrriteerde mensen werken door op mijn eigen irritatie". "Ik hoef dat toch niet te pikken, zeg, als een klant zo tegen mij doet." "Op de een of andere manier verzand ik altijd weer in een eindeloze discussie." "Ik voel me, eerlijk gezegd, niet altijd even goed na zo'n lastig gesprek." We gaan je helpen om goed om te gaan met emoties in de communicatie met anderen.
"Chips, hoe vertel ik een boodschap, welke niet echt leuk is om te horen voor een ander?" Hoe breng je slecht nieuws? We gaan je dit leren. Waarbij we in acht nemen dat de boodschap nu eenmaal niet leuker wordt ("leuker kunnen we het niet maken"), en tegelijkertijd zal de boodschap wel goed/beter ontvangen worden.
Als je niet goed weet welke richting je op wilt in je loopbaan of als je voelt dat je steeds minder energie krijgt van je werk, of je moet op zoek naar een nieuwe baan of je zelfs laten omscholen, denk dan eens aan loopbaancoaching. In een gesprek met een loopbaancoach of loopbaanadviseur vind je uit wie jij bent, wat je kwaliteiten en valkuilen zijn en wat bij jou past en hoe en waarin jij je het beste kunt gaan ontwikkelen. Je krijgt weer grip op je loopbaan.
Hoe krijg je een, volgens jouzelf, welverdiende loonsverhoging? Hoe krijg je een betere prijs voor dat droomhuis? Hoe zorg je ervoor dat jullie ergens naar op vakantie gaan, waar het hele gezin naar uitkijkt (en niet alleen jij, of erger je partner)?
Wat hebben jouw teamleden nodig aan ondersteuning/leiding van jou? Zodanig dat iedereen lekker (doelgericht) aan het werk is en niemand aan het mokken is over 'te strak te worden gehouden' of dat jij ze wel heel erg laat 'zwemmen'.
Hoe luister ik echt goed? "Vaak denk ik al te weten waarover iemand het heeft en grijp ik in, dan blijkt het toch niet te kloppen." Hoe laat ik merken dat ik echt geïnteresseerd ben? Hoe hoor ik tussen de regels door? Hoe krijg ik leiding in het gesprek? Mag ik nu wel of niet zelf interpreteren? Hier gaan we uitgebreid op in in deze training.
"Met iemand communiceren, die hetzelfde is als ik, vind ik niet zo lastig. Maar er zitten mensen tussen, die begrijp ik dus echt niet." Ontdek in deze training jouw eigen stijl van communiceren. En leer dié van de ander te herkennen. En doe daar je voordeel mee!
Een lekker lopend team is essentieel voor de gastvrijheid naar de klant of gast. Zie het als gastvrij zijn naar je eigen collega's. Elkaar helpen te groeien door de ander aan te spreken op diens gedrag, is bijvoorbeeld een zeer belangrijk onderdeel van een teambuildingssessie. Maar er is meer.
Jouw klanten of gasten nemen de moeite om naar jouw shop/store/winkel te komen (denk aan internet.....). En daar, op de winkelvloer, 'moet' het dus gebeuren: het welkom heten en de klant/gast begeleiden. Ik zeg wel eens: "omzet 'haal' je niet, dat wordt je gebracht en gegund".
Voor op een teamdag, kick off dag of iets dergelijks
Globaal bestaat een trainingstraject uit 3-4 trainingsdagdelen (de training zelf: met elkaar, bij elkaar), een individuele coaching (zitten er nog dingen in de weg?), een training on the job en een individuele coaching van de leiding (leidinggeven aan Hospitality/Klantgerichtheid/Ontvangst/Telefonie/Retail).
Een team coaching kent vaak 3-4 dagdelen met elkaar. Dit kan overdag, in de avonden, in het weekend of in een combinatie plaatsvinden. Afhankelijk van uw voorkeur en wat er aangepakt ‘moet’ worden.
In een trainingsdagdeel behandelen we één onderwerp. Elk onderwerp heeft de volgende opbouw:
We sluiten af met een finale-praktijkoefening met een eigen ingebrachte situatie. Je zult altijd succes ervaren in deze oefening waardoor je met vertrouwen weer terugkeert (dat je het kunt!) naar de eigen praktijk/het echte leven.
gaat speciale aandacht uit naar gastvrijheid (hospitality), leidinggeven aan gastvrijheid, klantgerichtheid, communicatie, telefonie, ontvangst, retail -en verkoop coaching. Én teamcoaching (niet zo gek want een goed team staat aan de basis van alles!).